8 de desembre: NOTÍCIES DES D'ESPARREGUERA

Benvolguts companys i companyes
Ens tornem a posar en contacte amb vosaltres després d'un temps sense notícies. Agermanament sense fronteres, també pateix la recessió econòmica i  la crisi de les diferents entitats col·laboradores, el que ha suposat, també, una frenada dels projectes.
La situació en la que estem, però, lluny de fer-nos claudicar, en ha de servir per pensar i actuar de manera diferent. Haurem de tornar a comptar més amb la gent i amb les voluntats personals, més que no pas amb les institucions. És en aquesta direcció que hem iniciat propostes concretes per mantenir viu l'intercanvi que, des de fa anys, es manté entre Esparreguera i Bot-Makak.  Ens hem de centrar en objectius concrets, petits  i possibles.
En aquets moments volem recolzar amb força el projecte I WOO (a mà). Recordareu que gràcies a aquest projecte el poble de Bot-Makak  ja disposa d'un forn per a coure la ceràmica, tradició artesanal que s'havia perdut i que gràcies a la intervenció de tot un equip d'Agermanament s'està recuperant. Ara, novament, en Salvador Cortadellas és allà, al Camerun, per ajudar a la construcció d'un forn de pa. Suposarà una avantatge molt gran per a les famílies poder coure el pa de forma col·lectiva.
El projecte I WOO, però, tot i que està en marxa, necessita de suport econòmic ja que els preus dels materials per a la construcció del forn són elevats.
És així com iniciem la campanya "UN PA, UN FORN".
Els nens i nenes de l'escola Pau Vila han elaborat unes guardioles de fang que es col·locaran a les fleques i pastisseries del poble a fi de recaptar fons. Tot i sabent que és un sistema una mica rudimentari, té un valor afegit de sensibilització. Durant totes les festes nadalenques estaran disponibles.
Us anunciem, també, que aquest dissabte 10 de desembre, a la Fira Artesanal d'Esparreguera hi haurà durant tot el dia una carpa d'Agermanament per informar dels temes que s'estan tirant endavant  i per donar suport a la Campanya "UN PA, UN FORN".
Delegació d'Agermanament a Esparreguera